Καλώς Ήλθατε στην οικογένεια Σκορδυλάκης

Η οικογενειακή επιχείρηση Ηλεκτρικών, Ηλεκτρονικών και Οικιακών Συσκευών Σκορδυλάκης ΕΠΕ ιδρύθηκε το 1974 στα Χανιά Κρήτης και έχει καταφέρει να μπει στη καρδιά των ανθρώπων που την έχουν επιλέξει, όχι μόνο για τις ευκολίες πληρωμής και τις χαμηλές τιμές της αλλά για την προσωπική εξυπηρέτηση, το φιλικό περιβάλλον και κυρίως γιατί είναι πάντα μαζί σας και μετά την πώληση.

Έτσι ξεκινάει μια ωραία ιστορία

Πριν το 1950 ο Παππούς ο Κώστης από το Γερολάκκο των Κεραμιών σκέφτηκε να αγοράσει ένα οικόπεδο στα Χανιά. Άνθρωπος απλός από ένα μικρό χωριό, με ανοιχτούς ορίζοντες και πολλή αγάπη για τα παιδιά του, θεώρησε ότι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να τους κάνει για να εξασφαλίσει το μέλλον τους ήταν ένα κομμάτι γης στην είσοδο της πόλης των Χανίων που, όπως σωστά προέβλεψε, θα γινόταν «πιάτσα» κάποια μέρα.

Καλύπτοντας καθημερινά με τα πόδια μία απόσταση μεγαλύτερη των 50km από το χωριό στα Χανιά και πίσω, με ακούραστο βοηθό του ένα γαϊδουράκι, πουλούσε ξύλα και Κεραμιανό τυρί στους κατοίκους των Χανίων.

Με υπομονή, επιμονή και πείσμα κατάφερε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο κεφάλαιο και να αγοράσει το μεσαίο – όχι το γωνιακό που δεν το πουλούσαν τότε – οικόπεδο στην αρχή της οδού Περίδου, στην είσοδο της πόλης των Χανίων.

Ο Παππούς ο Κωστής, γεννηθείς το 1917, έχοντας εκπληρώσει το στόχο του κληροδότησε στα παιδιά του, μεταξύ πολλών, το χειροπιαστό αποτέλεσμα της αγάπης του προς αυτά και έφυγε πλήρης ημερών το 2002. Έφυγε έχοντας την τύχη να δει με τα ίδια του τα μάτια τους καρπούς του δέντρου από το σπόρο της προκοπής που κάποτε φύτεψε να «θρέφει» τα παιδιά του, τα εγγόνια του, συνολικά 21 οικογένειες το 2018.

 

«Προχώρα, σου έχω εμπιστοσύνη»

Στη θέση του οικοπέδου ανεγέρθηκε ένα κτίριο το οποίο από το 1950 έως το 1974 διατέθηκε από τον Παππού Κωστή σε πολλούς διαφορετικούς επαγγελματίες της εποχής και διατέλεσε μεταξύ πολλών επιπλοποιείο, εργαστήριο γύψινων κατασκευών, συνεργείο αυτοκινήτων και σιδηρουργείο.

Τα 24 χρόνια της ευλαβικής συγκομιδής ο Παππούς Κωστής τα εναπόθεσε με πίστη και βεβαιότητα στο ανήσυχο πνεύμα του γιού του Χρύστου. Το 1974, ο Χρήστος έχοντας μόλις αποφοιτήσει από το σχολείο, κατεβαίνει στα Χανιά για να ειδικευτεί στην ηλεκτρολογία με σκοπό να ανοίξει ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικό υλικό και υπηρεσίες βιντεοσκόπησης.

«Προχώρα, σου έχω εμπιστοσύνη» είπε ο Παππούς ο Κωστής παραχωρώντας 150.000 δραχμές, οικονομίες μιας ζωής, δίνοντας τη σκυτάλη στο μέλλον.

Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά και η αρχή ήμισυ παντός. Οι πρώτες χρονιές της λειτουργίας ήταν δύσκολες, το αρχικό κεφάλαιο είχε αρχίσει να παίρνει την κατιούσα. Απανωτά ταξίδια εκτός Κρήτης σε εποχές που η θάλασσα χώριζε και τα ταξίδια ήταν δύσκολα και ακριβά σε αναζήτηση πρώτων υλών και ηλεκτρολογικών υλικών, κυρίως καλωδίων εγκαταστάσεων, λάμπες πρίζες, διακόπτες. Σε αυτό το δύσκολο ξεκίνημα το 1976 έσπευσε να συνδράμει ο αδερφός του Χρήστου, ο Γιώργος με 50.000 δραχμές κεφάλαιο αλλά κυρίως με την αδερφική χείρα βοηθείας.

 

Πρώτοι μεγάλοι πελάτες

Πρώτος μεγάλος πελάτης του υπό γένεση καταστήματος ηλεκτρικών ειδών ένας ομογενής από την Αυστραλία, ο κ. Τσιτσιρίδης ο οποίος επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα και θέλησε να εγκατασταθεί στα Χανιά. Παρήγγειλε για το σπίτι του ένα πλυντήριο (το οποίο πουλήθηκε στην τιμή των 10.500 δρχ.), μια ηλεκτρική κουζίνα και ένα ψυγείο μάρκας Πίτσος Fontana.

 

Έτσι το 1976 ο Χρήστος φέρνει για πρώτη φορά ηλεκτρικές συσκευές, τις εγκαθιστά στο σπίτι του κ. Τσιτσιρίδη και η μέχρι τότε επιχείρηση ηλεκτρολογικών έργων μετατρέπεται σε εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών αποτελούμενη από το Χρήστο και τον αδερφό του Γιώργο. Η δεύτερη παραγγελία έρχεται αμέσως μετά το πέρας των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στο σπίτι του κ. Μπακατσάκη. Η παραγγελία της πρώτης τηλεόρασης ήταν γεγονός.

 

Οικογενειακή επιχείρηση

Μέσα από τη σκληρή δουλειά και την υπομονή οι παραγγελίες σταδιακά αυξανόταν, τα 4 χέρια πλέον δεν ήταν αρκετά και η οικογένεια έπρεπε να μεγαλώσει. Αρχικά προσλήφθηκε ένας βοηθός και για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ο κυρ Αντώνης, και το 1987 έρχεται το «μεγαλύτερο παιδί» της οικογένειας, ο Γιάννης Θεοδωρογλάκης, ακολουθεί ο Νίκος Σκουλούδης, ο Σπύρος Ποποδάκης.

Ο Γιάννης και ο Σπύρος από τότε μέχρι και σήμερα αποτελούν αναπόσπαστα μέλη της οικογενειακής επιχείρησης και μαζί με αυτούς η Σκορδυλάκης ΕΠΕ πλέον αριθμεί 21 άτομα. Η οικογένεια, σταδιακά, από το 1974 έχει μεγαλώσει αισθητά. Από τα 21 άτομα οι 18 έχουν δημιουργήσει τις δικές τους οικογένειες και οι υπόλοιποι 3 σύντομα θα ζήσουν και αυτοί την οικογενειακή ευτυχία.

Πέρα από την επιχειρηματική επιτυχία που αποτελεί προϋπόθεση βιωσιμότητας, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να βλέπεις ανθρώπους, με τους οποίους πορεύεσαι μαζί μέσα στο χρόνο, να προκόβουν, να δημιουργούν, να ευτυχούν. Να χτίζουν πάνω στα θεμέλια ενός οικοδομήματος, του οποίου η ιδέα γεννήθηκε πίσω στο πολύ μακρινό 1950 και όλοι μαζί να μοιράζονται τους καρπούς των προσπαθειών της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, σαν οικογένεια. Σαν οικογένεια που μεγαλώνει με τη βοήθεια όσων μας έχουν δείξει εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια και που έχουν αναγνωρίσει την προσπάθεια μας. Ένα μικρό δείγμα της εμπιστοσύνης σας:

20.000 πελάτες το έτος 2000, 69.000 πελάτες το 2018.

 

Δεν έχουμε ISO

Ίσως να ακούγεται τετριμμένο αλλά στην Σκορδυλάκης ΕΠΕ είμαστε όντως μία οικογένεια. Αυτό το διαπιστώνει οποιοσδήποτε περνάει το κατώφλι του καταστήματος μας για πρώτη φορά. Πέρα από τους ιδρυτές της επιχείρησης, το «παλαιότερο» μέλος της οικογένειας μας βρίσκεται μαζί μας από το 1987 ενώ το νεότερο από το 2013, αριθμώντας μέχρι το 2018, 31 και 5 χρόνια αντίστοιχα συνεχούς συνεργασίας.

Δεν διαθέτουμε «προκατασκευασμένες» εταιρικές διαδικασίες λειτουργίας ευρείας κατανάλωσης που επιβάλλουν οι καιροί, οι αδυσώπητοι νόμοι της αγοράς και τα απόμακρα διευθυντικά στελέχη που σπάνια έρχονται σε επαφή με κάποιον άνθρωπο που προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες του. Με τον οικογενειάρχη που προσπαθεί να επιβιώσει, να θερμάνει το σπίτι του, να ψυχαγωγήσει και να θρέψει τα παιδιά του, να διευκολύνει την καθημερινότητα του. Με τον επαγγελματία που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, να δημιουργήσει και να επεκτείνει την επιχείρηση του. Με το νέο άνθρωπο που προσπαθεί να ανοίξει τα φτερά του και να πραγματοποιήσει τα όνειρα του σε εποχές που τα όνειρα κοστίζουν ακριβά. Με το συνταξιούχο που προσπαθεί να πορευθεί με αξιοπρέπεια και να «δώσει την καλή του χέρα» στα εγγόνια του, όπως λέμε εδώ στην Κρήτη. Με αυτόν που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε κάποια μακρινή και κρύα χώρα αλλά επέλεξε το νησί μας για να ζήσει και που βρήκε σε εμάς τη ζεστασιά και τη φιλικότητα που αναζητούσε.

Δεν διαθέτουμε ISO ποιότητας αλλά διαθέτουμε ποιότητα για ISO. Δεν είμαστε τέλειοι, κάνουμε λάθη αλλά πάντα προσπαθούμε να τα διορθώνουμε. Είμαστε άνθρωποι και προσπαθούμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, απρόσκοπτα από το 1974 μέχρι και σήμερα. Δεν υποδεχόμαστε τους πελάτες μας βάσει κάποιου πρωτοκόλλου αλλά βάσει του χαρακτήρα των ανθρώπων μας. Όπως σε κάθε οικογένεια υπάρχουν διαφορετικοί χαρακτήρες, έτσι και στη δική μας. Όσοι μας έχουν επιλέξει έχουν ταιριάξει με το χαρακτήρα κάποιου μέλους της οικογένειας μας και όχι με την απρόσωπη εταιρική μας διαδικασία και την επιτηδευμένη μας ευγένεια. Για όσους δεν μας γνωρίζουν ακόμα αλλά θελήσουν να μας επισκεφθούν, είμαστε σίγουροι ότι θα βρουν ανταπόκριση, ίσως πολύ μεγαλύτερη των προσδοκιών τους.

 

Φιλικές τιμές, ευκολίες πληρωμής, κύκλος εμπιστοσύνης

Είμαστε πάντα φιλικοί με όσους μας επιλέξουν, προσπαθούμε πάντα να διευκολύνουμε όσους το έχουν ανάγκη, είτε πρόκειται για επιχειρηματίες, είτε πρόκειται για οικογενειάρχες είτε πρόκειται για νέους που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους μόνοι τους.

Προσπαθούμε πάντα να προσφέρουμε τις καλύτερες τιμές στην αγορά αλλά και να διευκολύνουμε την απόκτηση των απαραίτητων για τον καθένα αγαθών μέσα από δόσεις, εξωτραπεζικά χωρίς τη χρήση πιστωτικών καρτών. Σχεδιάζουμε από κοινού με τους πελάτες μας το πρόγραμμα αποπληρωμής με βάση τις διαφορικές δυνατότητες του καθενός. Βασιζόμενοι στην αμοιβαία εμπιστοσύνη που οικοδομείται με αργά και σταθερά βήματα, από το 1974 μέχρι και σήμερα κερδίζουμε όλοι μαζί.

 

Συνεργαζόμενες εταιρείες

Από το 1974 έως και σήμερα η Σκορδυλάκης ΕΠΕ έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες εταιρείες στο χώρο των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Κάποιες από αυτές παραμένουν σε λειτουργία, κάποιες άλλες όχι. Εμείς οφείλουμε να τις ευχαριστήσουμε όλες για την υποστήριξη και την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια:

Sony

Samsung

LG

Apple

Philips

Panasonic

Nikon

Pitsos

Bosch

Siemens

Neff

Whirlpool

Miele

Fujitsu

Gree

Hitachi

 

Invertor

Toshiba

Yamaha

Nec

Wharfedale

Numark

Tom Tom

Pionner

MLS

HP

Canon,

Xiaomi

Huwaei

Duracell

Varta

Crystal Audio

Benq

Krups

Kenwood

Rowenta

Delonghi

Philco

Juro Pro

Iζόλα

Εσκιμο

Candy

Blaupunkt

Telefunken

JVC

Akai

Olympus

Fissler

 

Tefal

Singer

Hobby

Izzy

Candy

Ariete

Primo

Gruppe

Purex

Imitec

Invertor

 

 

 

Ποιότητα και μετά την πώληση

Την ποιότητα των εμπορευμάτων μας τη διασφαλίζει η αυστηρή επιλογή των μεγαλύτερων ονομάτων της αγοράς τα οποία αντιπροσωπεύουμε στο κατάστημα μας όπως αναφέρει η προηγούμενη ενότητα. Την ποιότητα στην εξυπηρέτηση και σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο η φράση που μας ακολουθεί εδώ και τόσα χρόνια είναι και αυτή που μας περιγράφει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη: Μαζί σας και μετά την πώληση.

Το σύνθημα αυτό γεννήθηκε κατά την προσπάθεια εξεύρεσης μίας φράσης – αποτύπωμα, σύντομης και περιεκτικής η οποία θα χρησιμοποιούνταν στην πρώτη μας ραδιοφωνική διαφήμιση. Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε, το συγκεκριμένο σύνθημα, αποτελεί την ταυτότητα της επιχείρησης μας, μας περιγράφει, μας συστήνει σε νέους πελάτες και μας προσδιορίζει.

Προτεραιότητα μας, εσείς
H σωστή εξυπηρέτηση των πελατών μας, αποτελεί προτεραιότητα μας, γι’αυτό έχουμε επιλέξει τους κατάλληλους ανθρώπους, για να σας εξυπηρετούν και να σας συμβουλεύουν σε κάθε σας ανάγκη!

Παράλληλα φροντίζουμε να έχουμε τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς και να σας προσφέρουμε τους καλυτέρους διακανονισμούς πληρωμής, παραμένοντας πάντα μαζί σας και μετά τη πώληση.

 

Επίδειξη χρήσης
Με την παράδοση της καινούργιας συσκευής στο χώρο σας, υπάρχει η δυνατότητα επίδειξης των λειτουργιών της.

Μαζί σας και μετά τη πώληση
Βρισκόμαστε δίπλα σας και μετά τις αγορές σας, έτοιμοι να λύσουμε κάθε σας απορία ή τεχνικό πρόβλημα της συσκευής σας.

Εγγύηση τιμής
Σεβόμενοι τον καταναλωτή, προσπαθούμε πάντα να σας προσφέρουμε τις καλύτερες και οικονομικότερες τιμές της αγοράς.

Μεταφορά στο χώρο σας
Με την παράδοση της νέας συσκευής στο χώρο που έχετε επιλέξει, μπορείτε να ζητήσετε την εγκατάστασή της.

Διακανονισμός πληρωμής
Με εμπιστοσύνη και σεβασμό στις ανάγκες σας είμαστε δίπλα σας για να ορίζουμε τον πιο φιλικό διακανονισμό πληρωμής.

Service συσκευών
Για συγκεκριμένα προϊόντα μόνο, το έμπειρο προσωπικό μας αναλαμβάνει το service της συσκευής σας.

 

 

Η Εταιρεία
Στην Σκορδυλάκης ΕΠΕ είμαστε μία οικογένεια. Αυτό το διαπιστώνει οποιοσδήποτε περνάει το κατώφλι του καταστήματος μας για πρώτη φορά. Πέρα από τους ιδρυτές της επιχείρησης, το «παλαιότερο» μέλος της οικογένειας μας βρίσκεται μαζί μας από το 1987 ενώ το νεότερο από το 2013, αριθμώντας μέχρι το 2018, 31 και 5 χρόνια αντίστοιχα συνεχούς συνεργασίας.

Δεν διαθέτουμε «προκατασκευασμένες» εταιρικές διαδικασίες λειτουργίας ευρείας κατανάλωσης που επιβάλλουν οι καιροί, οι αδυσώπητοι νόμοι της αγοράς και τα απόμακρα διευθυντικά στελέχη που σπάνια έρχονται σε επαφή με κάποιον άνθρωπο που προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες του. Με τον οικογενειάρχη που προσπαθεί να επιβιώσει, να θερμάνει το σπίτι του, να ψυχαγωγήσει και να θρέψει τα παιδιά του, να διευκολύνει την καθημερινότητα του. Με τον επαγγελματία που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, να δημιουργήσει και να επεκτείνει την επιχείρηση του. Με το νέο άνθρωπο που προσπαθεί να ανοίξει τα φτερά του και να πραγματοποιήσει τα όνειρα του σε εποχές που τα όνειρα κοστίζουν ακριβά. Με το συνταξιούχο που προσπαθεί να πορευθεί με αξιοπρέπεια και να «δώσει την καλή του χέρα» στα εγγόνια του, όπως λέμε εδώ στην Κρήτη. Με αυτόν που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε κάποια μακρινή και κρύα χώρα αλλά επέλεξε το νησί μας για να ζήσει και που βρήκε σε εμάς τη ζεστασιά και τη φιλικότητα που αναζητούσε.

Δεν διαθέτουμε ISO ποιότητας αλλά διαθέτουμε ποιότητα για ISO. Δεν είμαστε τέλειοι, κάνουμε λάθη αλλά πάντα προσπαθούμε να τα διορθώνουμε. Είμαστε άνθρωποι και προσπαθούμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, απρόσκοπτα από το 1974 μέχρι και σήμερα. Δεν υποδεχόμαστε τους πελάτες μας βάσει κάποιου πρωτοκόλλου αλλά βάσει του χαρακτήρα των ανθρώπων μας. Όπως σε κάθε οικογένεια υπάρχουν διαφορετικοί χαρακτήρες, έτσι και στη δική μας. Όσοι μας έχουν επιλέξει έχουν ταιριάξει με το χαρακτήρα κάποιου μέλους της οικογένειας μας και όχι με την απρόσωπη εταιρική μας διαδικασία και την επιτηδευμένη μας ευγένεια. Για όσους δεν μας γνωρίζουν ακόμα αλλά θελήσουν να μας επισκεφθούν, είμαστε σίγουροι ότι θα βρουν ανταπόκριση, ίσως πολύ μεγαλύτερη των προσδοκιών τους.

Φιλικές τιμές, ευκολίες πληρωμής, κύκλος εμπιστοσύνης
Είμαστε πάντα φιλικοί με όσους μας επιλέξουν, προσπαθούμε πάντα να διευκολύνουμε όσους το έχουν ανάγκη, είτε πρόκειται για επιχειρηματίες, είτε πρόκειται για οικογενειάρχες είτε πρόκειται για νέους που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους μόνοι τους.

Προσπαθούμε πάντα να προσφέρουμε τις καλύτερες τιμές στην αγορά αλλά και να διευκολύνουμε την απόκτηση των απαραίτητων για τον καθένα αγαθών μέσα από δόσεις, εξωτραπεζικά χωρίς τη χρήση πιστωτικών καρτών. Σχεδιάζουμε από κοινού με τους πελάτες μας το πρόγραμμα αποπληρωμής με βάση τις διαφορικές δυνατότητες του καθενός. Βασιζόμενοι στην αμοιβαία εμπιστοσύνη που οικοδομείται με αργά και σταθερά βήματα, από το 1974 μέχρι και σήμερα κερδίζουμε όλοι μαζί.

Ιστορικό

download3
Ιανουάριο 1974
Ιδρύθηκε η Οικογενειακή επιχείρηση Σκορδυλάκης
download6
Μάιος 1987
Η οικογένεια αρχίζει να μεγαλώνει...
download
1990
Χτίζεται η μεγαλύτερη αλυσίδα συνεργασιών από όλο τον κόσμο με εταιρίες όπως: SONY INVERTOR BENQ TEFAL SAMSUNG TOSHIBA KRUPS SINGER LG YAMAHA KENWOOD HOBBY APPLE NEC ROWENTA IZZY PHILIPS WHARFEDALE DELONGHI CANDY PANASONIC NUMARK PHILCO ARIETE NIKON TOM TOM JURO PRO PRIMO PITSOS PIONNER IΖΟΛΑ GRUPPE BOSCH MLS ΕΣΚΙΜΟ PUREX SIEMENS HP NEFF IMITEC WHIRLPOOL XIAOMI CANON BLAUPUNKT MIELE HUWAEI JVC TELEFUNKEN FUJITSU DURACELL AKAI GREE HITACHI CRYSTAL AUDIO FISSLER OLYMPUS
Ιανουάριος 2000
Στην Σκορδυλάκης ΕΠΕ είμαστε όντως μία οικογένεια. Αυτό το διαπιστώνει οποιοσδήποτε περνάει το κατώφλι του καταστήματος μας για πρώτη φορά. Πέρα από τους ιδρυτές της επιχείρησης, το «παλαιότερο» μέλος της οικογένειας μας βρίσκεται μαζί μας από το 1987 ενώ το νεότερο από το 2013, αριθμώντας μέχρι το 2018, 31 και 5 χρόνια αντίστοιχα συνεχούς συνεργασίας.
download
2020
Δημιουργούμε ακόμα 2 καταστήματα με λευκές συσκευές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας
web site skordilakis
Νοέμβριος 2020
Δημιουργούμε ένα δυνατό eshop με χιλιάδες προϊόντα για την άμεση και καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Όλοι μαζί μια οικογένεια

Προσπαθούμε πάντα να προσφέρουμε τις καλύτερες τιμές στην αγορά αλλά και να διευκολύνουμε την απόκτηση των απαραίτητων για τον καθένα αγαθών μέσα από δόσεις, εξωτραπεζικά χωρίς τη χρήση πιστωτικών καρτών. Σχεδιάζουμε από κοινού με τους πελάτες μας το πρόγραμμα αποπληρωμής με βάση τις διαφορικές δυνατότητες του καθενός. Βασιζόμενοι στην αμοιβαία εμπιστοσύνη που οικοδομείται με αργά και σταθερά βήματα, από το 1974 μέχρι και σήμερα κερδίζουμε όλοι μαζί.